Tandpine

Tandpine eller tandsmerte er ubehageligt. Hvis du oplever tandpine, skal du kontakte os hurtigst muligt, så vi kan finde årsagen og give dig den nødvendige behandling. Man ser ind imellem, at tandpinen aftager, uden årsagen er behandlet, men på sigt kan det forværre problemet, hvis du ikke får behandling. Derfor anbefaler vi, at du altid opsøger os ved tandpine.

Find din Curaeos klinik her

Hvorfor opstår tandpine?

Der findes mange årsager til tandpine, men den mest almindelige årsag er huller i tænderne. Dog er det faktisk ikke altid, at du oplever tandpine ved huller i tænderne. Tandpinen opstår, hvis bakterierne er trængt helt ind til selve tandbenet.

En anden velkendt årsag til tandpine er infektion i tandnerven for eksempel ved tandrodsbetændelse. Igen fordi bakterier trænger ind.

En tredje årsag til tandpine kan være, når nye tænder vokser frem, og der ikke er plads til dem i tandsættet. Det kan for eksempel være, når du får en visdomstand. Men der findes mange andre årsager til tandpine, og uanset hvorfor du mærker smerte, står vi klar til at hjælpe og behandle dig.

Hvordan forebygger jeg tandpine?

Du kan forebygge tandpine ved at sørge for at have en god mundhygiejne og herudover gå til tandlæge regelmæssigt. Vi vil løbende tage røntgenbilleder, og på den måde kan vi spotte huller, før de kommer tydeligt til syne i tanden. Tandeftersynet er præventivt, og det er her, vi har mulighed for at opdage eventuelle problemområder og sætte ind med forebyggelse, inden problemet udvikler sig, og inden du får ondt.

Gode råd mod tandpine:

Du skal altid opsøge os, hvis du oplever tandpine, så vi har mulighed for at undersøge og behandle dig. Du kan midlertidigt nedsætte smerten ved at:

  • Undgå at bruge tanden.
  • Holde området omkring tanden rent ved at børste tænder, bruge tandtråd og skylle munden.
  • Eventuelt tage smertestillende medicin som ibuprofen (Ipren) eller paracetamol (Panodil).
Find din Curaeos klinik her

BEHANDLINGER