Tandlægeskræk

Vi passer altid på dig, og vi gør vores bedste for, at du ikke skal føle ubehag ved at gå til tandlægen. Tandlægeskræk er helt normalt og rammer mennesker i alle aldre. Faktisk oplever op mod 40 procent af danskerne en form for ubehag i tiden op til, at de skal til tandlægen. Det er ikke alle, der ved, hvad der udløser ubehaget, men for nogle kan det være tanken om, hvilke skavanker tandlægen muligvis finder i munden.

Find din Curaeos klinik her

Tandlægeskrækken kan udløse en ond cirkel, hvor skrækken for det ukendte kan få nogle til at udeblive fra tandlægen i en lang periode. Det ses også, at patienter med tandlægeskræk ubevidst undgår den daglige pleje af tænderne for at undgå at blive mindet om, at det kunne være på tide at opsøge en tandlæge. Men disse ubevidste handlinger gør kun problemet værre. Der ses altså ofte en sammenhæng mellem tandlægeskræk og dårlig tandhygiejne.

Overvind din tandlægeskræk med os

Mange skammer sig over deres tandlægeskræk, men det er der ingen grund til, for det er helt normalt. Hos Curaeos møder vi dagligt patienter med tandlægeskræk, og vores tandlæger har stor erfaring med at behandle patienter, der er nervøse eller bange for at gå til tandlægen.

Vi ved, det kan være en svær kamp at overvinde tandlægeskrækken, men vi vil gøre vores bedste for at vinde den kamp sammen med dig. Vi lover dig at gøre vores bedste for, at du får en nemmere og bedre tandlægeoplevelse i fremtiden. Vi ved, det kan være et svært og stort skridt at kontakte os, men vi står klar til at hjælpe dig.

Hvis du lider af tandlægeskræk anbefaler vi, at du oplyser os om det, allerede når du bestiller en tid, så vi kan sætte ekstra tid af og i det hele taget gøre noget ekstra for, at du føler dig godt tilpas.

Vi er klar over, at mange med tandlægeskræk har undgået tandlægebesøg i en længere årrække, og det bebrejder vi dig ikke. Vi anerkender og roser dig for at tage det store skridt. Hos Curaeos vil vi gå langt for, at du får en god oplevelse med at gå til tandlægen.

Hvis du er klar til at overvinde din tandlægeskræk, så kontakt os i dag.

Find din Curaeos klinik her

Gode råd, hvis du lider af tandlægeskræk:

  • Fortæl tandlægen, hvis du er nervøs eller bange. Hos Curaeos har vi stor erfaring med at behandle patienter med tandlægeskræk, og vi kan gøre noget ekstra for, at du kan føle dig godt tilpas, hvis vi ved, hvordan du har det.
  • Lav præcise aftaler med tandlægen, så I er helt enige om, hvad der skal foregå. Du vil føle dig mere tryg, når du ved, hvad der skal ske. Derfor er det også vigtigt, at du spørger, hvis du er i tvivl om noget enten før, under eller efter behandlingen.
  • For nogle hjælper det at følge med, i hvad tandlægen laver, ved hjælp af et spejl, mens andre helst ikke vil vide, hvad der foregår. Det er vigtigt, at du fortæller os, hvad der er bedst for dig.
  • Hvis du pludselig mærker smerte eller ubehag, er det vigtigt, at du fortæller os om det, så vi kan tale om det og eventuelt give dig noget smertelindrende. Husk, at du er den eneste, der kan mærke, hvis det gør ondt.
  • Hvis du har brug for en pause, er det vigtigt, du siger til. På den måde kan du selv være med til at bestemme behandlingstempoet.
  • Inden du går ind til tandlægen eller undervejs, kan det hjælpe at tage nogle dybe vejrtrækninger, hvor luften kommer helt ned i maven. Det får kroppen til at slappe mere af.
  • Det er en god idé at sætte lidt ekstra tid af til din tandlægeaftale, så du møder op i god tid og heller ikke løber ud af døren efterfølgende. Sørg desuden for at møde op udhvilet og afslappet.
  • Hvis du slapper godt af til musik, kan du medbringe høretelefoner og lytte til musik, som gør dig godt tilpas, på din telefon.
  • Gå til tandlægen, før du får ondt. Regelmæssige undersøgelser er præventivt, og det er her, vi har mulighed for at opdage eventuelle problemområder og sætte ind med forebyggelse, inden problemet udvikler sig, og inden det gør ondt.
  • Appen “Cope It” kan muligvis hjælpe dig. Appen er udviklet i samarbejde med læger, psykologer og tandlæger til patienter med tandlægeskræk. Appen tilbyder enkle og effektive øvelser, som hjælper dig til at forstå og håndtere frygten.

Smertefri behandling

Tidligere har tandlægebehandlinger været forbundet med smerte, og det er en af grundene til, at nogle lider af tandlægeskræk. Men med moderne udstyr er det i dag muligt at behandle smertefrit.

Vi kan lægge en effektiv bedøvelse uanset hvilken behandling, du skal have foretaget. Og vi vil gøre vores bedste for, at du får en behagelig og smertefri oplevelse hos Curaeos’ tandlæger. Læs mere om smertefri behandling her.

Find din Curaeos klinik her

BEHANDLINGER