Revne i tand

Revner i tænderne opstår på grund af belastning og kan svække tænderne yderligere. Revner ses ofte i tænder med amalgamfyldninger – også kaldet sølvfyldninger – og jo større fyldningen er, jo større er risikoen for, at der opstår revner. Der er også risiko for revner i tænderne, hvis du skærer tænder eller har tendens til at bide hårdt sammen. Revner kan give smerter eller isninger i tænderne, og du vil typisk opleve, at du ikke rigtigt kan tygge med tanden.

Find din Curaeos klinik her

Hvordan behandles en revne?

Hvis du har gener såsom smerter eller ubehag forbundet med revnen i tanden, kræver revnen behandling, og vi anbefaler, at du kontakter os, så vi kan undersøge og behandle tanden.

Hvis du blot mærker lette smerter, kan det i nogle tilfælde være nok at slibe tanden eller den modstående tand, så de ikke rammer så hårdt sammen. Det vil samtidig forebygge, at revnen forværres.

Hvis tanden er meget overfølsom overfor kulde og gør ondt, når du tygger, skal den aflastes. I disse tilfælde vil vi sætte en plastfyldning eller krone på tanden. Revnen limes på den måde sammen, og kronen låser revnen helt fast.

Hvis revnen er stor, og tandens nerve er meget irriteret, vil en rodbehandling være nødvendig. Efter rodbehandlingen vil vi typisk fastsætte en plastfyldning eller krone på tanden for at styrke den.

I nogle tilfælde vil revnen flække tanden, og så vil vi være nødsaget til helt at fjerne tanden.

Find din Curaeos klinik her

BEHANDLINGER