Regelmæssige eftersyn

Gå til tandlægen, før du får ondt. Selvom du har sunde og raske tænder, er det vigtigt at få foretaget eftersyn regelmæssigt. Dine tænder skal holde hele livet, og det regelmæssige tandeftersyn er med til at sikre sunde og raske tænder.

Find din Curaeos klinik her

Hvad gør vi under et eftersyn?

  • Tjekker tænderne for huller
  • Undersøger eventuelle kroner og fyldninger for defekter
  • Tjekker tandkød for tandkødsbetændeke og paradentose
  • Undersøger slimhinder, gane og tunge for sygdomme
  • Undersøger den generelle sundhedstilstand i munden
  • Foretager tandrensning – hvis du ønsker det.

Hvorfor er regelmæssige eftersyn vigtige?

Tandeftersynet er præventivt, og det er her, vi har mulighed for at opdage eventuelle problemområder og sætte ind med forebyggelse, inden problemet udvikler sig. Tandrensning er for eksempel en del af den altafgørende forebyggende behandling, da rensningen fjerner plak og tandsten, som ellers kan udløse huller.

Men eftersynet er også vigtigt for din generelle sundhed i resten af kroppen. Ved betændelse i tandkød, tandnerve eller andre steder i mundhulen er der risiko for, at bakterierne spredes til andre steder i kroppen. Derfor er det vigtigt at behandle, før problemet forværres.

Hvor ofte skal jeg til eftersyn?

Det er forskelligt fra person til person, hvor ofte man har behov for at gå til tandlægen og få en tandrensning. Det afhænger blandt andet af, hvor meget tandsten du danner. Læs mere om du er grøn, gul eller rød patient her.

Hvad er en tandrensning?

Når du er til eftersyn, vil du også få en tandrensning, som fjerner alle de bakterier, du sjældent selv kan få væk med tandbørstning. Når vi renser dine tænder, fjerner vi både de hårde belægninger (tandsten) samt de bløde belægninger (plak). Efterfølgende fjerner vi misfarvninger på tænderne ved at pudse dem med en særlig pudsepasta.

Tandrensningen er med til at sikre, at du ikke får bakteriebelægninger, der kan være til stor gene og give tandkødsbetændelse.

Ved at komme til de regelmæssige eftersyn kan vi gribe ind i tide, så dine tænder kan forblive sunde og raske.

Book din tid i dag.

Find din Curaeos klinik her

BEHANDLINGER