Implantater

Implantater kan erstatte en eller flere manglende tænder. Tidligere måtte man bruge en aftagelig tandprotese, hvis man havde mistet tænderne. I dag har vi implantater, som kan opereres ind i kæben og fungere som kunstige tandrødder.

Et implantat vil erstatte den manglende tandrod og dermed fungere som fundamentet for en ny tandkrone. Det er en løsning, der giver en fastsiddende tand, som i praksis fungerer helt som den oprindelige tand. Kosmetisk vil et implantat også være en god løsning, da du ovenpå implantatet får en krone, der kommer til at ligne dine naturlige tænder.

Vi vil som udgangspunkt kunne indsætte et implantat alle steder i tandrækken, så længe der er nok knogle, til at kunne indsætte det. Hvis der mangler knogle, vil vi typisk lave en knogleopbygning og efterfølgende indsætte implantatet.

Er du i tvivl om, hvordan du vil have erstattet en eller flere mistede tænder, er du altid velkommen til at kontakte os og høre mere om de forskellige løsninger. Hos Curaeos har vi stor erfaring med erstatning af mistede tænder, og vi kan rådgive dig om løsningerne.

Find din Curaeos klinik her

Hvad er et implantat?

Et implantat er en lille metalskrue, der indsættes i kæbeknoglen for at erstatte en manglende tandrod, og implantatet fungerer som et fundament for en ny krone. Implantatet kan sammenlignes med en kunstig rod, der skrues ned i kæbeknoglen. Det kan ikke ses i munden, da selve implantatet sidder under tandkødet.

Implantatet er fremstillet af titanium, som er et metal, kroppen viser god biokompatibilitet overfor. Det betyder, at kroppen ikke afstøder det, men derimod integrerer det i kæbens knogle.

Et implantat består af tre dele. Selve implantatet kan sammenlignes med en rawlplug og sidder fast i kæbeknoglen. Anden del er abutmentet, der forbinder implantatet med tandkronen. Tredje del er tandkronen, der fastsættes på fundamentet.

Implantater kan også bruges til at fæstne en aftagelig protese ved hjælp af et låsesystem.

Gør det ondt at få et implantat?

Da vi lokalbedøver, vil behandlingen foregå helt smertefrit. Der kan dog være små gener i det opererede område efter behandlingen.

Vi ved, at mange patienter kan være nervøse eller bekymrede op til et tandlægebesøg. Vi gør altid vores bedste for, at alle patienter føler sig trygge og får den bedst mulige oplevelse i klinikken.

Vi tager ekstra hensyn til patienter med tandlægeskræk. Hvis du lider af tandlægeskræk, må du meget gerne oplyse det, når du booker din tid. På den måde sikrer vi, at vi sætter ekstra tid af til din behandling. Du kan læse mere om tandlægeskræk her.

BEHANDLINGER