Fuld narkose

Curaeos tilbyder tandbehandlinger i fuld narkose. Det kan være en mulighed for patienter, som lider af meget tandlægeskræk eller patienter, som ønsker at være fuldt bedøvede under en større operation. Med behandling i fuld narkose sover du under hele tandbehandlingen og vil ikke mærke smerte.

Hvis du ønsker fuld narkose, skal du tage en snak med din tandlæge om dette.

Find din Curaeos klinik her

Hvordan foregår fuld narkose?

Det er en anæstesilæge – også kaldet narkoselæge – der er ansvarlig for narkosen, mens din tandlæge tager sig af tandbehandlingen. Narkosen udføres som på hospitaler, og der vil være overvågning og løbende målinger fra start til slut. Du vil være i trygge hænder, og der er meget få risici.

Man skal faste før narkosen. Man må ikke have indtaget fast føde de sidste 6 timer før operationen. Klare væsker bør ikke være indtaget de sidste 2 timer. Når du møder op til behandlingen, får du støttestrømper på, og du får lagt et drop i armen.

Når du er lagt i narkose, kan tandlægen gå i gang med din behandling. Der går cirka en halv time, inden narkosen virker fuldt ud. Det er meget individuelt, hvor længe en behandling under narkose tager – alt efter hvilken type behandling, der skal udføres.

Når tandlægen er færdig med behandlingen, får du bedøvelse til de områder, hvor der ellers ville forekomme smerter.

Narkoselægen sætter herefter opvågning i gang. Det tager cirka 30 minutter, og narkoselægen holder øje med, at alt foregår, som det skal.

Hvad skal der ske efter behandlingen?

Du vil ikke være i stand til at køre bil, cykle eller tage offentlig transport efter behandlingen, og derfor skal du have hjælp til at komme hjem. Vi anbefaler, at du har en til at se efter dig op til 24 timer efter behandlingen.

Du kan føle dig lidt utilpas efter at have været i narkose. Du vil muligvis opleve, at du er meget træt, vrøvler eller har svært ved at huske tiden op til og lige efter narkosen. Det er helt normalt, og tilstanden fortager sig stille og roligt. Sammen med et måltid kan du tage smertestillende medicin, hvis det er nødvendigt, når bedøvelsen er holdt op med at virke.

Kan alle blive behandlet i narkose?

Nej, der er patienter, hvor vi ikke har mulighed for at tilbyde fuld narkose. Det kan for eksempel være svært overvægtige patienter eller stærkt medicinerede patienter. Det er narkoselægen, der træffer beslutningen om, hvem der kan behandles under fuld narkose.

Har du spørgsmål til behandling under fuld narkose?

Find din Curaeos klinik her

BEHANDLINGER