Dårlig ånde

Har du dårlig ånde? Det kan du heldigvis lave om på. Dårlig ånde skyldes i de fleste tilfælde bakterier i munden. Bakterierne opstår typisk på grund af dårlig mundhygiejne og sætter sig som bakteriebelægninger på tænderne, på tungen eller i tandkødet. Hvis du har huller i tænderne, kan bakterierne også samle sig her. Ligeledes kan en betændt nerve eller en løs krone forårsage en grim lugt.

Andre årsager til dårlig ånde kan være brug af medicin eller tør mund, som ofte også opstår i forbindelse med indtagelse af medicin. Herudover kan forskellige sygdomme medføre dårlig ånde.

Find din Curaeos klinik her

Hvordan behandles dårlig ånde?

Den mest almindelige årsag til dårlig ånde er dog mangelfuld mundhygiejne, og derfor vil tandlægen som oftest begynde med at undersøge mundhulen, når årsagen til den dårlige ånde skal findes.

Det er vigtigt at holde hele munden ren. Du skal derfor børste dine tænder grundigt og korrekt samt rense mellem tænderne med tandtråd eller mellemrumsbørster. Men husk også at holde din tunge ren. Du kan bruge en speciel tungeskraber eller børste den ren med din tandbørste. Tandlægen kan hjælpe dig med at finde en tandbørste, der passer til dit behov samt instruere dig i børsteteknik. Husk også at udskifte tandbørsten jævnligt.

Det er dog ikke alle tilfælde, hvor problemet kan børstes væk, og vi anbefaler at opsøge os, så vi kan undersøge, om du har behov for yderligere behandling.

BEHANDLINGER