Tandudtrækning hos Colosseum tandlægerne – det skal du vide

Hvis det er besluttet, at en tand skal fjernes, er det på grund af, at man simpelthen ikke har andre muligheder. Hvis man eksempelvis har en tand, der volder utroligt mange smerter. Det kan f.eks. være, fordi man ikke har plads til tanden eller på grund af parodontose eller en tandbyld. Hvis tanden ikke kan reddes, er den eneste løsning en tandudtrækning. Proceduren for fjernelse af tænder er, at man starter med en lokalbedøvelse, så du ikke oplever smerte under indgrebet. Hvis tanden ikke er til at trække ud, deler vi som regel tanden i mindre stykker. Vi kan også være nødsaget til at fjerne dele af kæbeknoglen for at få tanden ud. Efter nogle måneder er tandkød og kæbeknoglen helet, og du oplever ikke længere gener.

Det skal du være opmærksom på efter en tandudtrækning

For det første er det vigtigt, at du lader såret hele i ro og fred. Derfor skal du helst lade såret være og ikke røre det med hverken fingre eller tunge. Du bør heller ikke børste tænder der, hvor du er blevet opereret, og vær desuden forsigtig når du børster dine resterende tænder. I stedet bør du skylle med klorhexidin mundskyllevæske morgen og aften, dog ikke 1 time før eller efter du har børstet tænder, da tandpasta ophæver virkningen. Du kan eventuelt tage smertestillende, hvis du oplever smerter.
Varme mad- og drikkevarer bør undgås i starten, ligesom det er bedst kun at indtage flydende, kold kost den første dag. De efterfølgende dage er det bedst at indtage blød kost for at skåne såret. Det er bedst at vente mindst 36 timer efter operation med at drikke alkohol, da det fortynder blodet og øger risikoen for blødninger. Rygning bør begrænses til et minimum i helingsperioden, fordi tobaksrygning nedsætter sårhelingen.

Det er normalt, at du oplever hævelser i op til 3 dage efter operationen, og det kan afhjælpes med en ispose pakket ind i et klæde, som lægges mod kinden. Det er også normalt at opleve blødning fra såret især den første dag. Derfor er det vigtigt, at du forholder sig i ro og holder hovedet højt. Du kan eventuelt anbringe en steril gazetampon på såret og bide hårdt sammen for at stoppe blødningen, hvis den er meget kraftig. Hold munden lukket i ½ time og gentag processen om nødvendigt.

Disse klinikker tilbyder denne behandling