Porcelænskroner og indlæg på én dag med Cerec.

Hos Colosseum Tandlægerne har vi arbejdet med Cerec i mange år.

Teknologien som er baseret på det, man kalder CAD/CAM, er udviklet i Schweiz for mange år siden og siden videreudviklet af firmaet Sirona i Tyskland.

Med denne teknologi er det muligt at lave tandkroner og indlæg, der er tandbevarende.

Hvis det vurderes, at tanden har brug for en krone eller et indlæg, klargøres tanden på en tandbesparende og naturligvis smertefri måde med boremaskinen.

Herefter tages der billeder af tanden. Disse billeder konverteres til data, som uploades direkte til et computerprogram. Ved hjælp af disse data kan de fotograferede tænder ses som en forstørret 3-D model, så alle detaljer kan ses.

Der sættes en porcelænsblok i en maskine, der fræser det/den designede indlæg/krone. Kronen/indlægget skal efter fræsning lakeres og males, så denne ligner en tand.

For at opnå den rigtige farve og styrke skal kronen brændes i en ovn, som er lavet til formålet. Efter brænding skal porcelænet køle af. Kronen/indlægget er så klar til at cementere på tanden.

Den porcelæn, vi oftest bruger, hedder E-max. Valget af denne type porcelæn er valgt ud fra styrke og æstetik. Valget af materiale, er altid baseret ud fra, hvad der er bedst for tanden og dermed også patienten.

Disse klinikker tilbyder denne behandling