Derfor er en behandlingsplan vigtig

Nogle undlader at forebygge og behandle tandsygdomme, og det kan have store konsekvenser i det lange løb. Hvis man ønsker at bevare sine naturlige tænder hele livet, er det vigtigt at have en behandlingsplan. Ved en behandlingsplan kan man f.eks. genskabe en god tyggefunktion og tilgodese optimal æstetik. Det er altså vigtigt at have en individuel behandlingsplan, hvis man ønsker at planlægge den bedste vedligeholdelse og dermed sikre tandsættet på lang sigt.

  • Genskabe en god tyggefunktion
  • Tilgodese optimal æstetik
  • Sikre tandsættet på lang sigt
  • Planlægge bedste vedligeholdelse

Effektiv behandling sikres med en behandlingsplan

Det er utroligt vigtigt, at man får en behandlingsplan, hvis man vil undgå risiko for infektioner i resten af kroppen, som man eksempelvis kan opleve ved en ubehandlet parodontose eller rodspidsbetændelser. Undersøgelser viser, at 98 ud af 100 tænder mistet på grund af skadelige bakterier, hvorimod 2 ud af 100 tænder mistet på grund af ulykker. Derfor er det vigtigt at behandle bakterierne i tide, så det ikke bliver uoverskueligt dyrt i sidste ende. Med en behandlingsplan er det muligt at få et overblik over, hvilke behandlinger der skal foretages nu og for fremtiden. Dermed kan man undgå pludselige overraskelser, fordi man både økonomisk og behandlingsmæssigt ved, hvad der skal ske. Som alt andet er det billigst at gøre det grundigt og rigtigt i første omgang.

Du får et overblik over din overordnede tandsundhed

Hos Colosseum Tandlægerne går vi højt op i at tage udgangspunkt i dig og dine behov. Derfor udarbejdes behandlingsplanen i et samarbejde mellem dig og en af vores tandlæger. Når vi skal udarbejde en behandlingsplan, foretager vi en klinisk undersøgelse og tager røntgenbilleder om nødvendigt. Desuden har vi mulighed for at fremstille gipsmodeller af dine tænder, tage kliniske billeder, stille diagnoser og indlede behandling mod akut sygdom og smerter i tænderne – hvis behovet er til det. På den måde får du et overblik over din tandsundhed, som gør, at du har mulighed forebyggelse, så dit tandsæt fortsat er sundt.

For at vi kan lægge en individuel behandlingsplan er det nødvendigt at

  • Foretage en klinisk undersøgelse
  • Optage nødvendige røntgenbilleder
  • Evt. fremstille gips modeller af dine tænder
  • Evt. tage kliniske billeder
  • Evt. stille diagnoser
  • Evt. indlede behandling af akutte smerter og sygdomme i tænderne

Disse klinikker tilbyder denne behandling